Case introduceert F-serie compacte wielladers

Tijdens een groots opgezette conventie op het trainingscentrum van Case nabij Parijs, heeft CNH aan zijn dealers de nieuwe Case compacte wielladers gepresenteerd. Productiviteit, veelzijdigheid en comfort zijn de steekwoorden waarmee de nieuwe eigenschappen van de nieuwe machines snel zijn samen te vatten. Daarbij hecht de fabriek veel waarde aan een laag brandstofverbruik en lage operationele kosten. De volledig nieuwe serie bestaat uit vier modellen, de 21F, 121F, 221F en 321F in gewicht variërend van 4,4 tot 6,2 ton. De 21F en 121F zijn verkrijgbaar met Z-bar voorlader of parallelgeleiding. De 221F en 321F zijn standaard uitgerust met Z-bar maar daarbij heeft de klant de keuze uit een standaardversie en een "High Speed"-versie.

Case F-serie compacte wielladers   Case F-serie compacte wielladers   Case F-serie compacte wielladers


De compacte shovels leveren een hoge productitivteit bij uiteenlopende taken dankzij een krachtig, efficiënt en nieuw hydraulisch systeem. Door de lage cabine is de machine makkelijker te verplaatsen naar elke jobsite. Machinisten ervaren het superieure comfort, alsmede een optimale ergonomie en weinig tijdsverlies door verwisselen van hulpstukken, onderhoud en service. Alle servicepunten zijn makkelijk vanaf de grond te bereiken.

Ontworpen voor productiviteit
De gewichtsverdeling van de nieuwe modellen zorgt ervoor dat de wiellader een grotere last kan pakken dan zijn voorgangers. Bijvoorbeeld: de 21F-XT pakt 2000 kg, 400 meer dan de 21E die aan de nieuwe modellen voorafging. De XT-voorlader met parallelgeleiding en de Z-bar armen houden de palletvorken recht tijdens het werken, zodat de machinist de pallets makkelijker en sneller kan verplaatsen. Het design van de arm zorgt ervoor dat de machinist de pallet aan de andere kant van de truck kan neerzetten, zodat het totale laadproces flink bespoedigd wordt. Het knikpunt zorgt met de pendelende achteras voor uitstekende stabiliteit. Wanneer de voorbanden over een steen of door een gat rijden, dan blijven de bak en de cabine horizontaal. De kleine draaicirkel zorgt voor een goede wendbaarheid in nauwe ruimtes.Case F-serie compacte wielladers   Case F-serie compacte wielladersCase F-serie compacte wielladers

Krachtige bediening en veelzijdigheid
Het nieuwe hydraulische systeem kan het juiste vermogen leveren voor zelfs de meest vragende hulpstukken. Op de 221F en 321F is een "High Flow" optie verkrijgbaar die aan het hulpstuk een olie-opbrengst levert van 70 tot maar liefst 130 liter per minuut. Hiermee is een groot palet aan hulpstukken toe te passen. De nieuwe wielladers hebben een hydrostatische transmissie, waarmee de machine (in High Speed uitvoering) 33 kilometer per uur rijdt.

Nieuw bij de machines is de kruipstand (Creep Speed) waarbij hetb hydraulische systeem maximaal vermogen levert terwijl de machine een constante lage snelheid heeft tot 5,5 kilometer per uur. Het inchpedaal ontkoppelt de transmissie geleidelijk, zodat de machinist nauwkeurig kan werken bij lage snelheden.

Superieur comfort en veiligheid
De cabine van de nieuwe F-serie wielladers is een prettige en veilige werkomgeving met 10 ventilatie-openingen, ergonomische indeling, verstelbaar stuurwiel en verstelbare armleuningen. De all-in-one joystick met proportionele bediening, geheugenknop, zweefstand, vooruit-teruguitschakelaar ligt voor de machinist prima in de hand. De cabine is standaard beveiligd tegen omvallen en vallende objecten (ROPS/FOPS Level 2) zodat de machinist met vertrouwen kan werken op alle werkplaatsen onder uiteenlopende omstandigheden.

Tier 4 motor: lage emisisie, groot vermogen en weinig onderhoud
De nieuwe compacte shovels worden aangedreven door een FPT 3.4 liter, 4-cilinder turbo dieselmotor. De motor voldoet aan de Tier 4 Final eisenmet een unieke onderhoudsvrije oplossing die door FPT werd ontworpen. De techniek is gebaseerd op uitlaatgasrecirculatie (EGR), een dieseloxidatiekatalysator (DOC) en een roetfilter (PM). De fijnstof wordt met een chemische reactie gereduceerd door de katalysator en de overblijvende deeltjes worden opgevangen in de roetfilter, dat een licht regeneratieproces start wanneer een door de fabriek ingesteld hoeveelheid bereikt.

Case compacte wielladers   Case F-serie compacte wielladers   Case F-serie compacte wielladers