D-serie rupsgraafmachines zien het licht

Op de Intermat die in april 2015 wordt gehouden, zal Case haar nieuwe generatie D-serie graafmachines presenteren. De vier nieuwe modellen, van 25 tot 40 ton totaalgewicht, lopen op een Tier 4 Final (fase IV) motor en heeft nieuwe kenmerken en upgrades die de prestaties van de CX graafmachines verhogen, terwijl bedieningsgemak, laag brandstofverbruik, hoog comfort en betrouwbaarheid onomstreden blijven. De nieuwe D-serie rupsgraafmachine biedt hoge productiviteit, comfort en veiligheid in combinatie met lage exploitatiekosten.

De nieuwe graafmachines zijn voorzien van het met succes beproefde Case Intelligent hydraulisch systeem dat Case CX graafmachines tot de beste in de markt maakt. De nieuwe elektronisch geregelde hydraulische pompen en groter hoofdventiel  verhogen de productiviteit van de nieuwe machines: ze verbeteren het reactievermogen van de machine, waardoor de cyclustijden tot 12% korter zijn dan de C-serie. De opbreekkracht is tot 6% hoger dan de voorgaande modellen en ze hebben meer hefvermogen. Bovendien beschikt de nieuwe CX370D over 2 grotere pompen met een maximale stroom van 2 x 300 liter/minuut.

De nieuwe generatie D-serie rupsgraafmachines versterkt het leiderschap in brandstofbespraing. Dat is tot 8% hoger dan de vorige generatie rupskranen als gevolg van de vernieuwde motortechnologie en het verbeterde hydraulieksysteem. De nieuwe modellen voldoen aan de Tier 4 Final (fase IV) emissienormen. Dit met een onderhoudsvrije SCR-oplossing, waarbij geen roetfilter nodig is of regeneratie vereist. Dit resulteert in een maximale "uptime" en lagere bedrijfskosten. De grote AdBlue-tank en een laag Ad-Blue verbruik zorgen ervoor dat de AdBlue-tank slechts eenmaal per vijf tankbeurten hoeft te worden bijgevuld, zodat Case klanten in staat zullen zijn om langer te werken zonder tankpauze.

      

De luxe cabine met uitstekende demping waarborgt een opmerkelijk laag geluids- en trillingsniveau, waardoor de werkomgeving tot de stilste in de machineklasse behoort. Er is veel beenruimte voor de machinist die de cabine met optionele verwarmde luchtgeveerde stoel geheel kan aanpassen naar zijn wensen. De grote breedbeeldmonitor biedt een continue weergave van de camera voor en aan de zijkant en levert alle gegevens over de prestaties van de machine zoals het brandstofverbruik, onderhoudsinformatie en machinediagnostiek.

De cabine voldoet aan de ROPS en FOPS niveau 2 veiligheidsnormen en biedt daarmee maximale bescherming aan de machinist. Dagelijkse onderhoudspunten zijn makkelijk toegankelijk en veilig bereikbaar met de standaard gemonteerde leuningen. Het uitstekende zicht wordt in het donker verder versterkt met een optioneel LED-verlichting pakket dat een diepere en bredere verlichting van het gebied rond de machine geeft.

De nieuwe generatie D-serie rupsgraafmachines biedt ook mogelijkheden om machinisten en eigenaars te beschermen; het SiteWatch telematica-systeem maakt het mogelijk alle relevante machinegegevens te beheren en helpt diefstal van de machine te voorkomen.