Case vergroot gamma met graders

Tijdens de Intermat heeft Case Construction Equipment the gloednieuwe C-serie graders geïntroduceerd. De nieuwe serie graders is het gevolg van 30 jaar machineontwikkeling door achtereenvolgens Frisch, Faun, O&K, New Holland en nu Case. De Case graders omvatten twee modellen met machinegewichten van 13 en 16 ton. Beide modellen zijn verkrijgbaar in een "6x4" en "6x6" versie. Steekwoorden voor de nieuwe serie zijn: lage bedieningskosten, goede bedieningsmogelijkheden en flexibiliteit.

Meer vermogen, lager verbruik en lage werkkosten
De nieuwe graders van Case maken gebruik van de gepatenteerde Hi-eSCR technology, ontwikkeld door CNH's eigen motorfabrikant FPT Industrial. FPT biedt de enige oplossing op de markt waarbij de Tier 4 Final standaard wordt bereikt met enkel de SCR-technologie. Dit systeem biedt voordelen in de vorm van prestatie, betrouwbaarheid en duurzaamheid.

Met Hi-eSCR, is er geen hercirculatie van uitlaatgassen (EGR) waardoor er altijd schone lucht door de motor gevoerd wordt en het verbandingsproces optimaal is. Hierdoor levert de motor meer vermogen met minder brandstofverbruik. Er is tevens geen roetfilter nodig om onder de uitstootnormen te blijven, waardoot tevens de onderhoudskosten binnen de perken blijven. Een bijkomend voordeel is dat er minder gekoeld hoeft te worden, zodat de graders kleinere radiateurs nodig hebben. Het gehele motorcompartiment is daarbij kleiner dan die van concurrenten zodat deze op de machine geen zicht wegneemt en makkelijker te onderhouden is.

Superieure bediening voor de ultieme werkbeleving
De nieuwe Case graders bieden de machinist comfortabel rijden, uitstekend bedieningsgemak en hoogwaardige precisie. De "Ergopower" transmission met torque converter and automatische modus verzekert soepel schakelen en past de snelheid en kracht perfect aan de werkzaamheden die moeten worden uitgevoerd. Het model van 13 ton, de Case 836C (AWD) is verkrijgbaar met 24' banden. Deze grotere banden stabiliseren de machine op ruw terrein. Het "load sensing" hydraulisch systeem zorgt voor synchrone bewegingen, die de basis vormen voor de bediening van de grader. De bedieningshendels zijn direct verbonden met het hoofdventiel en de machinist ondervindt snellere reactie van het blad.

Ontworpen voor kracht en betrouwbaarheid
Het zwenksysteem is ingekapseld, onderhoudsvrij en hoeft niet steeds ingesteld te worden. Daarbij zijn de hydraulische componenten uitstekend te bereiken voor onderhoud.