Case en Van der Vrande op Bauma 2016 in Munchen

Op de Bauma toonde Case haar volledige lijn grondverzetmachines. De Bauma is de grootste beurs voor grondverzet- en bouwmaterieel van Europa en werd van maandag 11 tot met zaterdag 16 april 2016 gehouden in München en trok 580.000 toeschouwers. Op een grote buitenstand van ruim 3.200 m2 stelde Case haar machines voor de bouw, grondverzet, wegenbouw en recycling tentoon.

De stand trok bezoekers naar een centraal punt waar de nieuwe D-serie rupsgraafmachines en de nieuwe 580ST graaflaadcombinatie met een nieuwe boom en laadarm werden gelanceerd. Op een opvallende plaats stond tevens de nieuwe Case grader, die reeds in 2015 geïntroduceerd werd. Natuurlijk was ook een uitgebreid assortiment F-serie wielladers te zien op de stand, alsmede de bekende serie minigravers, schrankladers en mobiele graafmachines.

De D-serie rupsgraafmachines groeit met 5 nieuwe modellen, de CX130D, CX160D en CX180D op de middellange afstand en de CX490D en CX500D zware modellen. Alle rupsgraafmachines, van de Case CX75 tot de CXC500D zijn voorzien van Tier 4 Final (fase IV) motoren met onderhoudsvrije technologie zonder DPF, wat resulteert in lage exploitatiekosten.

Voor bezoekers was het tevens mogelijk om gratis een nabijgelegen grindgroeve te bezoeken waar een aantal Case wielladers, bulldozers en rupsgraafmachines kon worden bezichtigd en uitgeprobeerd.