Case introduceert B-serie schrankladers

Case Construction Equipment heeft met de introductie van de B-serie een volgende generatie compacte rupsladers en schrankladers gelanceerd. De vijf compacte rupsladers en negen schrankladermodellen omvatten radiale en verticale hefpatronen, evenals talrijke pk- en gewichtsklassen. Hierdoor kunnen machinisten de juiste machine kiezen die het meest geschikt is voor hun werkterrein.

Een eenvoudige operatorervaring
De nieuwe schrankladers en compacte rupsladers hebben een volledig nieuw ontworpen bestuurdersinterface, inclusief nieuwe linker- en rechterpalen op alle modellen, gecombineerd met eenvoudige ontsteking, drukknopstart, eenvoudige gasbediening en intuïtieve schakelaars voor alle kernfuncties. Operators kunnen kiezen tussen mechanische en elektro hydraulische bedieningselementen bij het specificeren van een machine. Alle elektro hydraulische modellen worden geleverd met een geheel nieuw 8-inch multifunctioneel Lcd-scherm met achteruitrijcamera. Bovendien bieden de elektro hydraulische modellen de extra eenvoud van het schakelen tussen ISO- en H-bedieningspatronen met één druk op de knop.

Het nieuwe 8-inch multifunctionele Lcd-display dient als commandocentrum voor de machine. Het bevat de enige achteruitrijcamera in de branche die zichtbaar is op een gesplitst scherm met machinegegevens. De camera werkt zowel vooruit als achteruit en verbetert het zicht met een nog groter perspectief en bewustzijn op de werkplek.

Toonaangevende zichtbaarheid
Case compacte rupsladers en schrankladers bieden 360 graden zicht, verbeterd door de nieuwe achteruitrijcamera en een cabinebrede achteruitkijkspiegel die standaard op alle modellen aanwezig is. De lage instap en de grote voorruit bieden uitstekend zicht naar de voorkant en naar de aanbouwdelen. Grote zijruiten en een grote gebogen achterruit zorgen voor geweldige zichtlijnen aan de zijkanten en de achterkant van de machine. Het zicht naar achteren wordt verder ondersteund door laag aflopende achterkappen.

De extreem lage instap die in elke machine is ingebouwd, zorgt voor gemakkelijk in- en uitstappen. Case beschikt over een van de breedste schrankladers en cabines in de branche en biedt uitstekende ruimte voor meer comfort en positionering van de machinist. Joysticks op elektro hydraulische modellen zijn ontworpen met een smallere, comfortabelere grip, een nauwere schakelaarindeling en een kleinere kopmaat voor eenvoudigere bediening. De elektro hydraulische pods op elke joystick zijn ook kleiner gemaakt om bestuurders meer beenruimte te geven.

Meer dan 50 jaar aan kracht en productiviteit
Case produceert al meer dan 50 jaar schrankladers en maakt gebruik van die ervaring om extreem krachtige opbreekkrachten te bieden, een reeks extra hydraulische opties waarmee elke machine honderden aanbouwdelen kan gebruiken en een zeer stabiele wiel- en rupsbasis waarmee machinisten met vertrouwen op elk type terrein kunnen werken.

Wat betreft het gebruik van uitrustingsstukken, biedt de Case B-serie desgewenst high flow met drukken tot 276 bar voor het uitvoeren werkzaamheden die een hoge hydraulische opbrengst vereisen. Extra opties zoals Ride Control en zelfnivellering verbeteren de algehele prestaties en efficiëntie van de machinist nog verder.

Onderhoudsvrije motoren en eenvoudig onderhoud
Alle modellen van de B-serie, behalve de SR160B, hebben ofwel gekoelde uitlaatgasrecirculatie (CEGR) met een dieseloxidatiekatalysator (DOC) die geen vloeistoffen of levenslang filteronderhoud vereist, of een CEGR-ontwerp met selectieve katalytische reductie (SCR) die geen levenslang filteronderhoud vereist en alleen gevuld dient te worden met dieseluitlaatvloeistof (DEF) indien nodig.

Dagelijkse controle is eenvoudig, met makkelijk toegankelijke onderhoudspunten aan de achterkant van de machine. Wagenparkbeheerders kunnen de eenvoud van het onderhoud verder uitbreiden met Case SiteWatch dat extra inzicht biedt in operationele gegevens, service-intervallen en machineprestaties. Case-dealers kunnen toegang krijgen tot die gegevens om proactieve service en ondersteuningsplannen rond elke machine verder op te bouwen.