Eerste Eurocomach ES12ZT minigraver voor Just Garden

Rick van Lieshout en Peter van den Elzen, eigenaren van hoveniersbedrijf Just Garden uit De Mortel, namen op 31 augustus de eerste Eurocomach ES12ZT minigraver in ontvangst in het bijzijn van een lokale nieuwsploeg. Just Garden koos voor deze minigraver nadat zij deze minigraver enkele weken eerder voor Van der Vrande getest hadden.

“Meer capaciteit en toch compact”
Uit de test bleek dat de machine meer capaciteit heeft dan eerder door hun gehuurde 1 tonse minigravers en toch de compacte afmetingen van een 1 tonner behouden heeft. Zo kan de machine door een deur van 79 cm waarna de rupsen hydraulisch uitgeschoven kunnen worden naar 105 cm breedte. Bij een uitgeschoven onderwagen is het een echte binnendraaier. De giek is meer dan degelijk geconstrueerd. Door het ontbreken van een kolom tussen de benen is er veel ruimte voor de voeten en ook de instap gaat makkelijk omdat het linkerconsole kan openklappen. De hydraulische servobediening met joysticks langs de stoel was voor de heren een must en de fijne bediening was doorslaggevend: er moest een Eurocomach ES12ZT minigraver komen.

“Unieke eigenschappen”
Bij de aanschaf werd tevens gekozen voor twee extra functies die met scrollers op de joysticks te bedienen zijn voor aansturing van een sloopsorteergrijper. Deze scrollers in de joystick zijn uniekin deze machine klasse. Ook uniek is de optionele variabele hydrauliekpomp. Deze pomp zorgt er voor dat de machine meer hydraulische kracht levert, wanneer daar om gevraagd wordt. Praktisch gezien houdt dit in dat deze machine daardoor sterker is en het toerental van de motor nauwelijks afneemt bij zware graafwerkzaamheden. De machine is geleverd met een CW05 snelwisselaar en een viertal bakken van GP.

Wij dank de heren Rick van Lieshout en Peter van den Elzen voor het testen van deze nieuwe minigraver en het positieve gevolg dat zij daaraan hebben gegeven..

Wilt u ook een Eurocomach ES12ZT proberen? Laat het ons weten.