Case voegt nieuwe 651G toe aan succesvolle serie wielladers

Case Construction Equipment heeft zijn gamma wielladers geüpgraded met de lancering van een achtste model. De geheel nieuwe 651G Evolution vult een gat tussen de 621G en de 721G. Het nieuwe model is gebaseerd op de 621G, maar met verbeterde laadprestaties. De grotere 721G-, 821G- en 921G Evolution-modellen zijn ook geüpgraded en beschikken nu over verbeterde kieplasten en bakstorthoogten.

De 651G Evolution heeft, samen met de drie grotere modellen, een versterkt chassis voor en achter om de hogere prestaties aan te kunnen. Zwaar uitgevoerde assen zijn nu standaard gemonteerd, met een keuze uit differentiëlen op elke as. Klanten kunnen kiezen tussen een 100% differentieelslot aan de voorzijde as en een open differentieel aan de achterzijde, een 100% sperdifferentieel aan de voorzijde en een sperdifferentieel aan de achterzijde, of een sperdifferentieel op beide assen.

Evolution-bestuurders profiteren van een ruime ROPS/FOPS-beveiligde cabine van niveau 2, met een touchscreendisplay dat controle biedt over alle machinefuncties. Dit omvat de mogelijkheid om het motortoerental op een vast toerental in te stellen en de mogelijkheid om de rijcontrole automatisch in te schakelen bij een ingestelde snelheid.

De Case Evolution-wielladers uit de G-serie worden aangedreven door beproefde EU Stage V FPT industriële dieselmotoren. Deze hebben een inhoud van 4,5 liter op de 521G, 6,7 liter op de 621G tot 921G en 8,7 liter op de 1021G en 1121G. Alle motoren maken gebruik van het beproefde Hi-eSCR2-nabehandelingssysteem van FPT, zonder vereiste voor EGR. De machines zijn compatibel met een reeks synthetische en duurzame brandstoffen, inclusief HVO en XTL.