Case wiellader wint Good Design Award

Case Construction Equipment heeft uit handen van het Museum of Architecture and Design en The European Centre for Architecture Art Design and Urban Studies de Good Design Award ontvangen voor zijn methaan aangedreven wielladerconcept. Case ontving de prestigieuze award voor Project TETRA.

Het wielladerconcept van Case, dat is ontwikkeld door de Case engineering en CNH Industrial internationale ontwerpteams, heeft het wielladerontwerp opnieuw opgezet. Het toont de levensvatbaarheid van alternatieve brandstoffen in bouwmachines en de haalbaarheid van het gebruik van brandstof afkomstig van afvalproducten en hernieuwbare bronnen. De wiellader wordt aangedreven door een beproefde methaanmotor, geproduceerd door Case’s zustermerk FPT Industrial, die dezelfde prestaties levert als zijn dieselequivalent. Het innovatieve ontwerp omvat geavanceerde vormgeving en een geavanceerde operatoromgeving die uitgebreid gebruik maakt van touchscreen- en spraakbesturingstechnologieën. Het concept biedt ook innovatieve veiligheidsfuncties die biometrische technologieën gebruiken en een obstakeldetectiesysteem dat is afgeleid van het autonome voertuigonderzoek en ontwikkelingsprogramma van CNH Industrial.

ProjectTETRA is getest in echte bouwomgevingen en heeft zijn haalbaarheid aangetoond op het gebied van duurzaamheid, lagere totale eigendomskosten en operationele levensvatbaarheid.

Het Good Design-programma is het oudste ontwerpprijzenprogramma en erkent de best ontworpen producten over de hele wereld voor duurzaamheid, superieur ontwerp en ongeëvenaarde gebruiksmogelijkheden.